Póngase directamente en contacto con nuestro equipo de soporte

Cum să pregătiți stațiile din rețea pentru instalarea automată de la distanță

Pentru statii cu Windows XP:


In primul rand trebuie sa va asigurati că aveți instalat cel puțin Service Pack 2 pentru Windows XP. Pentru a verifica ce service pack aveti instalat, dati un click dreapta pe My Computer si selectati Propreties. Verificati informatiile din tab-ul General, sectiunea System.


 

XP System Properties

 


Pentru a descarca Service Pack 2 pentru Windows XP va rugam sa apasati aici .Pentru statii cu Windows Vista / 7:


Trebuie să dezactivați "User Account Control" (UAC). 


Pentru a dezactiva UAC mergeti la Start -> Control Panel -> User Accounts. Aici dati click pe “Change User Account Control settings”. Configurati UAC pe “Never Notify” si apoi da-ti click pe OK.

 User Account Control


 

În continuare trebuiesc îndeplinite urmatoarele condiții pentru ca instalarea la distanța să funcționeze corect:

 1. Opțiunea "Simple File Sharing" (Windows XP) sau “Use Sharing Wizzard” (Windows Vista/ 7) trebuie să fie dezactivată pentru a permite conturilor administrative logarea pe stația respectivă. Pentru a verifica acest lucru, trebuie să deschideți Control Panel ->Folder Options și mergeți la tab-ul View. Dezactivați aceasta opțiune.

  Folder Options


 2. Va trebui să vă asigurați că serviciul “Server” este pornit și că protocolul “File and Printer Sharing” este activ.

  Pentru a verifica daca serviciul “Server” este pornit va rugam sa mergeti la Start -> Run si executati comanda “services.msc”. In consola de servicii va rugam sa gasiti serviciul Server si sa va asigurati ca are status Started si Startup Type Automatic.

  Services


  Pentru a verifica daca protocolul “File and Printer Sharing” este activ va rugam sa mergeti la Start -> Control Panel -> Network Connections (sau Network and Sharing Center, pentru Windows Vista/7) . Identificati interfata de retea, Local Area Connection, si dati click dreapta ->Propreties (sau click stanga -> Proprieties).

  Local Area Connection Properties


 3. La nivelul stației, trebuie să vă mai asigurați că firewall-ul este dezactivat sau configurat în așa fel încât să permită traficul prin File and Printer Sharing si pachete ICMP. Pentru a dezactiva Windows Firewall, mergeți în Control Panel->Windows Firewall -> și apăsați Off.
 

Pentru a vă asigura că stațiile din rețea sunt corect configurate vă rugăm să încercați următorii pași:

 1. Rulați un ping pe respectiva stație.
 2. Încercați să vă autentificați pe un share-ul administrativ \\computer_name\Admin$

 


Calificar este artículo:

Enviar